Družina Struna jè pizzo - mama, sin, hčera in oče

Naša zgodba

Družina Struna je 11 let potovala s svojim avtodomom po celi Evropi z otroki starimi med 4. in 15. letom. Potovanja štiričlanske družine znajo biti finančno zelo zahtevna, zato so ob dobri organizaciji gledali, da pojedo dobro in tudi ugodno, tako je bila odločitev vedno znova pica.

Te so bile različne, na tisoč in en način in vse povsod. Poskusili so jih na stotine, ne boste verjeli tudi v Bosni in Hercegovini ter Turčiji in na koncu so vedno pristali na pici, saj so jih zelo vzljubili. Po njihovi oceni so najboljše pizze na jugu Italije. Družina Struna ima najrajši pice z zelenjavo in pestom, ribje ter bele pice s slanino in tartufi.

Tako so se po dolgih letih potovanja in raziskovanja odločili za lastno picerijo. Nastala je družinska, inovativna ter prepojena z novimi okusi Pizzeria Peruzza, na Peruzzijevi ulici 63, na domačem Rudniku v neposredni bližini trgovskih centrov in Supernove.

Zanimivost je ta, da njihovo testo počiva minimalno 48ur in vsebuje samo 8g kvasa. Njihov glavni picopek je Aleš Rekar, ki je predsednik Združenja slovenskih picopekov.

Naj omenimo še njihovo posebnost - slastno pizzo z Nutello, riccoto in pomarančo, ki je več kot vredna pregrehe. To je jed, ki združi pizzo in sladico in je presegla vse okuse! Poleg 14 vrst pic vam nudijo odlične in sveže solate ter okusne sladice. Dobrodošli da odkrijete in poskusite nove okuse v Pizzeria Peruzza.

Fotografija dveh pizz v peči Fotografija pizze Stracciatella Fotografija pizze Buffala s strani Fotografija igrišča